fbpx

Wat eten we vandaag? Spaghetti Spaghetti, spaghetti

Activak 07 februari 2022

De eerste vraag die je krijgt als je kind van school komt… Wat eten we vandaag? Hopelijk trekken de kleintjes hun neus niet op als ze horen dat ze spruitjes op hun bord krijgen. Je kan niet elke dag spaghetti eten natuurlijk… Genoeg afwisseling in het eten want op Activak kampen is onze kookploeg daar for the rescue!

...

Niet elke dag hetzelfde op je bord!

We merken dat er nog altijd een misvattingen bestaat over het eten op kamp. Bij Activak maakt onze kookploeg elke dag een verse menu waarvan veel kinderen een tweede bordje willen! Het zijn dus niet elke dag frietjes met een curryworst. Onze kookploeg voorziet elke dag een variatie. Tijdens de kampdagen proberen we toch een gezonde balans te vinden. Zo vertrekken we altijd vanuit de groentjes. Kip met rijst, een worstje, een hamburger of pasta komt er dan bijvoorbeeld bij. In ruil krijg je dankbare en gelukkige kinderen en animatoren die met hun vrolijke glimlach jouw dag goed maken!

Aangepaste voeding mogelijk

Misschien is je kind lactose intolerant, vegetarisch of mag hij of zij enkel halal eten? Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor je kind geen alledaagse eter is. Soms is het een eigen keuze, soms is er een medische achterliggende oorzaak. Bij Activak maken wij daar geen verschil in. Activak respecteert het aangepaste voedingspatroon van elk kind. Als de ouders aangepaste voeding meegeven, zal de kookploeg deze mee verwerken tijdens het kamp. Er wordt dan een variant van ‘de gewone’ maaltijd voorzien. Bij de inschrijving van het kamp dient er een medische fiche te worden ingevuld. Daarop kan je alle aangepaste eetgewoontes van je kind noteren. Hoe nauwkeuriger je deze medische fiche als ouder invult, hoe beter de voeding kan worden aangepast. Er zullen dus geen buikjes grommen van de honger…

Zelf kookouder worden

Ben je een ouder die graag kookt? Dan ben jij binnenkort misschien wel het nieuwe enthousiaste kooktalent van onze kookploeg. Graag bieden we je verschillende zaken aan zoals: een vrijwilligersvergoeding, een leuke korting op het kamp als je eigen (klein)kind meegaat, fijne kameraadschap van andere kookleden,… Koken zal je doen voor 20 tot 100 kinderen. Dit zal je niet alleen moeten doen. Je krijgt een ondersteunende boodschappenlijst en draaiboek mee om hoeveelheden te kunnen bepalen. Graag verwelkomt Activak ook jouw enthousiast kooktalent tijdens een van onze jaarlijkse info momenten. Natuurlijk verwachten we dat je even veel liefde geeft aan de andere kinderen dan aan je eigen (klein)kind. Bekijk snel onderstaande link om je in te schrijven!