fbpx
Logo

UPDATE NAV VEILIGHEIDSRAAD 27/07/2020

De jeugdwerkregels werden uitgewerkt door De Ambrassade in samenwerking met Bataljong, VVSG, de jeugdsector, virologen en de verschillende regeringen op initiatief van Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle. Zo kunnen er meer dan 23.000 zomerkampen en activiteiten en Vlaanderen en Brussel doorgaan onder belangrijke voorwaarden, of nog “de Jeugdwerkregels”, om de veiligheid maximaal te garanderen.

De organisatorische uitrol van alle maatregelen is gebundeld in specifieke zomerplannen die door De Ambrassade verspreid worden naar de hele jeugdsector.

Ter herinnering enkele belangrijke regels:

  • Kampen en activiteiten opgesplitst in ‘bubbels’ van maximum 50 personen, waarbinnen de social distancing regels minder strikt moeten worden opgevolgd. Binnen de bubbels kan er dus naar hartenlust gespeeld worden. Er moeten ook geen mondmaskers worden gedragen. Ook eten, slapen, materiaalgebruik en dergelijke wordt opgesplitst in de bubbels.

  • Een kamp kan echter uit meerdere bubbels bestaan. Zo kan een kamp van 150 personen worden opgesplitst in drie bubbels. Tussen die bubbels wordt ‘bubbel distancing’ toegepast: hier gelden strikte maatregelen.

  • Er is extra aandacht voor hygiëne: kinderen wassen vaker hun handen en de begeleiding poetst en verlucht de tenten en gebouwen extra veel dit jaar.

  • Er zijn meer rustmomenten zodat kinderen minder makkelijk ziek worden.

  • Voor alle zomerkampen en jeugdactiviteiten bestaan er duidelijke deelnamevoorwaarden opdat er geen gezondheidsrisco’s voor de aanwezige kinderen en jongeren mogelijk zijn. Ook deelnemers die behoren tot risicogroepen kunnen deelnemen mits duidelijke toestemming van de ouders. Bij twijfel kunnen ouders de huisarts bellen.

  • Wordt er iemand ziek op kamp of tijdens een activiteit, dan kunnen begeleiders terugvallen op de noodprocedure, die beschrijft in detail hoe begeleiders moeten handelen mocht er tijdens het kamp één van de deelnemers ziek worden of verschijnselen van COVID-19 vertonen.

  • Verre buitenlandse kampen (+150 km vanaf de Belgische grens) zijn dit jaar niet mogelijk, omdat repatriëring in dat geval te moeilijk is.

Alle regels zijn te vinden op https://ambrassade.be/nl/jeugdwerkzomer

 

Mochten er nog verdere vragen zijn kunnen jullie ons altijd bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Draag goed zorg voor jezelf en elkaar de komende weken.

Dankjewel voor het vertrouwen en begrip.

Het Activak-team

Lees ook dit nieuws ...

Back to Top