fbpx

Wereld Downsyndroomdag

Activak 21 maart 2023
...

Op 21 maart wordt wereldwijd de Wereld Downsyndroomdag gevierd. Deze dag is bedoeld om aandacht te vragen voor mensen met Downsyndroom en om hun bijdragen aan de samenleving te erkennen en te vieren. De datum 21 maart is symbolisch, omdat mensen met Downsyndroom drie exemplaren van chromosoom 21 hebben, in plaats van de normale twee exemplaren.

Hoewel downsyndroom nog steeds wordt geassocieerd met beperkingen en uitdagingen, is het belangrijk om te benadrukken dat mensen met downsyndroom ook unieke talenten, capaciteiten en persoonlijkheden hebben. Ze zijn net als ieder ander individu op deze planeet, en verdienen net zoveel kansen en respect als ieder ander.

Ook bij Activak zijn kinderen met het downsyndroom welkom op één van onze onvergetelijke kampen. Deze kampen bieden een unieke kans om nieuwe vrienden te maken, nieuwe vaardigheden te leren en onvergetelijke herinneringen te creëren. Tijdens onze kampen staan er verschillende activiteiten op het programma, zoals sporten, spelletjes, creatieve workshops en toffe uitstappen.

Een onvergetelijk kamp bij Activak zou kunnen beginnen met het ontmoeten van nieuwe vrienden. Dit in een prachtige omgeving, midden in de natuur. Onze animatoren zorgen een hele week voor een fantatische sfeer en activiteiten, zodat je geen u seconde kan vervelen.

Zin om mee op kamp te gaan? Schrijf je in!